top of page

Посетителска група от община Кърджали, както и студенти и ученици от Бургас

Посетителска група от община Кърджали, както и студенти и ученици от Бургас бяха на посещение по моя покана в Европейския парламент в Брюксел. По време на двудневния си престой гостите ми имаха удоволствието да бъдат част от  представянето под моята егида на специална изложба на Великия скален град Перперикон както и на други чудеса от Източните Родопи.

На 1 юни в разкошната зала на Европейския парламент, наречена на името на видния българин Атанас Буров беше официалното откриване на изложбата включваща 40 фотографии и 4-метров макет на Перперикон, създаден от колектива на прочутия специалист Съни Сънински.

Специални гости на събитието бяха проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургаска област и декан на Правния факултет към Бургаския свободен университет, Негово превъзходителство г-н Румен Александров, Посланик на Република България в Европейския парламент, проф. Николай Овчаров, ръководител на археологическите проучвания в Източните Родопи, кметът на град Кърджали г-н Хасан Азис и директорът на Регионален исторически музей в Кърджали г-жа Даниела Коджаманова, както и почти всички български и много чуждестранни евродепутати.

bottom of page